Låt maten vara din medicin!

Filosofie doktor Christer Sundqvist presenterar under sin jordnära och humoristiska lektion vad det lönar sig att äta för att bibehålla hälsan. Föreläsningen är på svenska, men man kan ställa frågor även på finska och engelska. Du kanske överraskas av hur enkelt det sist och slutligen är att äta sig frisk! Kom och ta reda på vad du skall äta! Anm. senast 11.10.

Läs mer!

“Löptids-syndromet”

De senaste åren har ett helt nytt sjukdomsscenario dykt upp bland kvinnor, med allmänna symtom som kunde gälla vilken “nya tidens sjukdom” som helst, ex. trötthet, värk i kroppen, hjärndimma, störd nattsömn mm. “Löptids-syndromet” kännetecknar beteendet hos alla dessa prestationsprinsessor, löpardrottningar, systrar Duktig, med många roller och bollar i luften, utan egen tid och med en osynlig att-göra-lista som aldrig kruxas av. Vi vet vad som händer i hjärnan, vi vet kanske vilka kroniska sjukdomar som hotar och hur man kunde förebygga dem. Men vem kan svara på frågan “varför?”. Varför gör vi på detta viset? Anm. senast: 27.9.

Anmäl här!

Fibromyalgi - ett annat namn för sveda-värk-och-brännkärring?

Fibromyalgi är “smärtdiagnosen” som de flesta hört talas om, men som ingen riktigt känner. Skolmedicinen har för länge sedan gett den stämpeln som en kvinnosjukdom. Den har klassats som hörande till reumasjukdomar och patienterna förses med ett antal läkemedel, däribland ofta depressionsmedicin, för att lindra symtomen. Men så botar man inte fibromyalgi... Anm. senast: 15.11.

Läs mer!

Välkommen till vår sida!


För att anmäla dig till våra kurser behöver du ha ett användarkonto, som du kan skapa uppe till höger på sidan. Till det behöver du en e-postadress, som är ditt personliga användarnamn och väljer ett eget lösenord då du loggar in. Då du skapat ett konto kan du logga in och söka och anmäla dig till kurser. Kurserna hittar du under fliken ”Kursämnen” och fliken ”Sök kurser”. Då du anmält dig kan du t.ex. kolla dina egna kurser, annullera din plats, se din personliga läsordning i kalendern.

Du som inte kan eller vill skapa ett konto, kan som tidigare anmäla dig per telefon eller besöka kansliet.

P.s. Följ oss gärna på facebook