Covid-19

Koronainfo

Syksyn koronatilanteesta riippuen saattaa kursseihin tulla muutoksia opetustavan, opetustilan, ryhmäkoon, aikataulun ja kurssisisällön suhteen!

Aikuisopisto noudattaa Kemiönsaaren kunnan, hallituksen ja THL:n ohjeita. Poikkeusoloissa pyrimme siirtämään opetuksen etäopetukseksi. Kurssimaksu pysyy samana eikä uutta ilmoittautumista tarvitse tehdä. Opisto järjestää joitain kursseja, joita ei ole mahdollista toteuttaa etäopetuksena. Tiedotamme kurssilaisillemme tarvittaessa tekstiviestillä ja sähköpostitse.

Ryhmäkoot mm. liikunnassa ja kädentaidoissa ovat kaudella 2020- 2021 aiempaa pienemmät, jotta turvaetäisyydet on helpompi pitää riittävinä. Tästä syystä ryhmiin ei voi myöskään ottaa mukaan vieraita tai esim. lapsia/vanhempia odottamaan samaan tilaan missä opetus on. 

Olemme siirtäneet kurssimaksulaskutuksen myöhään syksylle. Näin voimme säädellä laskujen loppusummaa ja turvaamme opiskelijoille, että vain pidetyistä opetuskerroista peritään kurssimaksu.

Tietoa koronaviruksesta Kemiönsaaren kunnan verkkosivuilla.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta THL:n verkkosivuilla.

Opiskellaan yhdessä -turvallisesti

Vapaan sivistystyön oppilaitoksissa palataan lähiopetukseen väljyys- ja hygieniatekijät huomioon ottaen. Opiskelijoiden hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehditaan lähiopetuksessa. On jokaisen tehtävä huomioida muut: Noudata viranomaisten antamia ohjeistuksia ja suosituksia!

Pysy kotona, jos olet kipeä

Mikäli sinulla on lieviäkin sairastumiseen liittyviä oireita, jää kotiin. Näin et tartuta muita. Riskiryhmään kuuluvien tulee käyttää harkintaa siinä, mihin opiston toimintaan osallistuu.  

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.
 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus on, että oireiset hakeutuvat herkästi koronatestiin. Mikäli testitulos on negatiivinen ja oireilu selvästi vähenemässä, voi opistoon palata. Ennen testituloksen valmistumista on kuitenkin vältettävä kontaktia muihin.

Testiä varten tulee ottaa yhteyttä Kemiönsaaren terveyskeskukseen, jossa on hyvät mahdollisuudet näytteenottoon ja testiin pääsee viimeistään seuraavana arkipäivänä. Testitulos näkyy välittömästi OmaKanta-palvelussa.
 

Pese kädet usein

Pese kädet sisälle tultaessa, aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen ja kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kuivaa kädet kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytä käsihuuhdetta.

 

Yski ja aivasta oikein

 Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä laita suun eteen kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suu kyynärtaipeella. Pese kädet. 

 

Pidä turvaväli

Pidä mahdollisuuksien mukaan riittävä etäisyys (1-2 metriä) muihin opiskelijoihin. Vältä ruuhkaa esim. poistuessasi kurssitilasta.

Yhteiskäytössä olevien tarvikkeiden käyttöä tulee välttää

 Mikäli niitä käytetään, on huomioitava välineiden säännöllinen puhdistaminen. Kurssitoiminnassa suositellaan käytettäväksi omia välineitä niiltä osin kuin se on mahdollista (esim. liikuntatunneilla omat jumppamatot).

Ulkomaalta palaavat

Mikäli olette palanneet ulkomailta tai matkustatte lukuvuodenvuoden aikana, tulee huomioida Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistus, joka päivittyy koronatilanteen mukaisesti ja tätä toivotaan seurattavan. Mikäli olette palanneet maasta, josta saapumisen jälkeen suositellaan 14 vrk omaehtoista karanteenia, tulee tätä noudattaa.

Kemiönsaaren aikuisopisto suosittaa 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä 


Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronatyöryhmä on laajentanut maskisuositustaan koko maakuntaan. Suositukset tulevat voimaan torstaina 8. lokakuuta.

Kemiönsaaren aikuisopisto suosittaa kasvomaskin käyttöä. Pyydämmekin siksi kaikkia kurssilaisia ottamaan oman kasvomaskin mukaan kurssille, mikäli turvavälin (1-2 metriä) pitäminen ei ole mahdollista.

Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön.

Varsinais-Suomi siirtynyt koronapandemian kiihtymisvaiheeseen– alueelliselta ryhmältä suosituksia(päivitetty 8.10.2020)