Covid-19

Koronainfo

Syksyn koronatilanteesta riippuen saattaa kursseihin tulla muutoksia opetustavan, opetustilan, ryhmäkoon, aikataulun ja kurssisisällön suhteen!

Aikuisopisto noudattaa Kemiönsaaren kunnan, hallituksen ja THL:n ohjeita. Poikkeusoloissa pyrimme siirtämään opetuksen etäopetukseksi. Kurssimaksu pysyy samana eikä uutta ilmoittautumista tarvitse tehdä. Opisto järjestää joitain kursseja, joita ei ole mahdollista toteuttaa etäopetuksena. Tiedotamme kurssilaisillemme tarvittaessa tekstiviestillä ja sähköpostitse.

Ryhmäkoot mm. liikunnassa ja kädentaidoissa ovat kaudella 2021- 2022 aiempaa pienemmät. Tästä syystä ryhmiin ei voi myöskään ottaa mukaan vieraita tai esim. lapsia/vanhempia odottamaan samaan tilaan missä opetus on. 

Olemme siirtäneet kurssimaksulaskutuksen myöhään syksylle. Näin voimme säädellä laskujen loppusummaa ja turvaamme opiskelijoille, että vain pidetyistä opetuskerroista peritään kurssimaksu.

Tietoa koronaviruksesta Kemiönsaaren kunnan verkkosivuilla.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta THL:n verkkosivuilla.

Opetushallituksen ohjeistus 1.8.2021

Opiskellaan yhdessä -turvallisesti

Vapaan sivistystyön oppilaitoksissa palataan lähiopetukseen väljyys- ja hygieniatekijät huomioon ottaen. Opiskelijoiden hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehditaan lähiopetuksessa. On jokaisen tehtävä huomioida muut: Noudata viranomaisten antamia ohjeistuksia ja suosituksia!

Pysy kotona, jos olet kipeä

Mikäli sinulla on lieviäkin sairastumiseen liittyviä oireita, jää kotiin. 
 

Pese kädet usein

Pese kädet sisälle tultaessa, aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen ja kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kuivaa kädet kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesumahdollisuutta ei ole, käytä käsihuuhdetta.

 

Yski ja aivasta oikein

 Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä laita suun eteen kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suu kyynärtaipeella. Pese kädet. 

 

Pidä turvaväli

Pidä mahdollisuuksien mukaan riittävä etäisyys (2 metriä) muihin opiskelijoihin. Vältä ruuhkaa esim. poistuessasi kurssitilasta.

Yhteiskäytössä olevien tarvikkeiden käyttöä tulee välttää

 Mikäli niitä käytetään, on huomioitava välineiden säännöllinen puhdistaminen. Kurssitoiminnassa suositellaan käytettäväksi omia välineitä niiltä osin kuin se on mahdollista (esim. liikuntatunneilla omat jumppamatot).

Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikille 12 vuotta täyttäneille sisätiloissa.

 (päivitetty 31.8.2021)