Tervetuloa Nahan jäljillä -kirjan maailmaan

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

12,00 €

Kirjan tekijä Hanna Nore on perinnenahkurimestari Kemiönsaarelta, käsityöläinen ja opettaja, joka parkitsee, luennoi, kouluttaa ja elvyttää katoavaa käsityöperinnettä. Hanna vie teidät matkalla metsän unohdettujen aarteiden pariin.

Nahan jäljillä on opas nahan ja turkisten valmistukseen eli parkitukseen perinteisin, ympäristöystävällisin menetelmin. Raaka-aineet perinnenahkurin töihin saadaan kokonaan kotimaisesta luonnosta.

Teos esittelee selkeiden ohjeiden kautta perinneparkituksen tärkeimmät menetelmät, työvälineet ja materiaalit. Kirjan oppien avulla voit kokeilla vaikkapa ketun taljan valmistusta kotioloissa.

Jokaisesta kaadosta metsästäjä saa käsiinsä lihan lisäksi nahan. Valitettavasti tämä kaunis ja kestävä materiaalia päätyy liian usein jätteeksi. Ottamalla raakavuodat talteen ja jalostamalla ne perinteisin menetelmin riista voidaan hyödyntää täydellisesti, kuten esi-isämme tekivät. Nahan jäljillä on työkalupakki tämän ikiaikaisen kulttuuriin henkiin herättämiseen.

Perinneparkituksella tarkoitetaan nahan ja turkisten muokkausta ilman teollisia kemikaaleja. Perinnementelmien raaka-aineet saadaan luonnosta: parkitusliemi voidaan keittää kuusen kuoresta ja rasvahappona käyttää kananmunankeltuaista. Työ ei vaadi kalliita työkaluja vaan aikaa, uteliaisuutta ja rohkeutta olla kosketuksissa luontoon.

Kuinka monipuolisesti voisimmekaan hyödyntää monimuotoiset kotimaiset riistaeläimemme niiden arvoa kunnioittaen! Perinneparkituksen tuntemus ja riistanahkojen arvostaminen ovat avaimia kestävään kehitykseen kotimaisen metsästyskulttuurin ja käsityöläisyyden tulevaisuudessa.

Luennon jälkeen on mahdollista ostaa Nahan jäljillä -kirja suoraan tekijältä signeerattuna hintaan 59 euroa. Ilm. viim. 2.11.

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssikoodi

000165

Kurssimaksu

12,00 €

Kurssin kielet

Ruotsi, Suomi

Opettajat

Hanna Nore

Aika

09.11.2021 - 09.11.2021

Tiistai 18:00-21:00

Oppitunteja: 4  (1 krt)

Paikka

Kimitoöns gymnasium - Klassrum 5
Skolvägen 4, 25700 Kemiö