Usein kysyttyä

 

Voiko kulttuuri/kuntosetelillä maksaa opiston kurssimaksua? 
Kulttuuri/kuntoseteleillä ei valitettavasti voi maksaa aikuisopiston kurssimaksuja. 
 
Voinko opiskella aikuisopistossa, vaikka en asu Kemiönsaaressa? 
Kyllä. Myös Kemiönsaaren ulkopuolella asuvat voivat osallistua aikuisopiston kursseille. 
 
Mitä hyötyä on ilmoittautua jonoon täydelle kurssille? 
Jonoon kannattaa aina ilmoittautua. Mikäli kurssille tulee peruutuspaikkoja, tarjoamme jonottajille vapautuneita opiskelupaikkoja. Jonot kertovat meille myös kysynnästä, ja joskus jonojen perusteella perustetaan lisäkursseja. Jonojen perusteella osaamme suunnitella myös tulevaa opetustarjontaa. 
 
Miten kurssimaksut määräytyvät? 
Kurssin hinta määräytyy pääsääntöisesti opetustuntimäärän mukaan. Kurssimaksut ja niiden määräytymisperusteet vahvistaa vuosittain sivistyslautakunta. 

Miksi opiston kursseille tulee ilmoittautua etukäteen? 
Ilmoittautuminen etukäteen antaa opettajalle ja opistolle tiedon, montako osallistujaa kurssilla on.  Jos ennakkoon on ilmoittautunut liian vähän osallistujia, kurssi perutaan!  Ilmoittaudu ajoissa - muuten kurssi ei ehkä alakaan. Kurssi alkaa, mikäli vähimmäisosallistujamäärä on täynnä.  

Sain laskun, vaikka en osallistunut kurssille. Miksi? 
Jos et ole peruuttanut kurssille osallistumistasi viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä, saat laskun. Kurssille tulematta jättäminen ja maksun maksamatta jättäminen ei ole peruutus. Peruuttamattomista kursseista opisto laskuttaa koko kurssimaksun. Jos kurssiin kuuluu materiaalimaksu ja peruutat kurssin liian myöhään voit joutua maksamaan kurssimateriaalista.
 
Olen toivonut samaa kurssia monena peräkkäisenä vuonna, mutta sitä ei järjestetä. Miksi? 
Yritämme toteuttaa valtaosan kurssitoiveista. Jos moni toivoo samaa kurssia, yritämme kaikin keinoin järjestää kyseisen kurssin. Suosittelemme, että etsit samanmielisiä ja että toivotte kaikki samaa kurssia, silloin sen järjestämiseen on suuremmat mahdollisuudet. 

Miksi ette hanki sijaista aina, kun opettaja on sairaana? 
Pyrimme aina löytämään sijaisen. Toisinaan käytämme useita työpäiviä pelkästään sijaisen etsimiseen, mutta valitettavasti halukkaita opettajia ei aina löydy. Jos sijaista ei ole saatavilla, ilmoitamme osallistujille oppitunnin perumisesta, ensisijaisesti tekstiviestillä. Aikuisopisto ei takaa, että peruttua oppituntia korvattaisiin uudella kurssikerralla. 

Kurssitodistus? 
Ota yhteyttä kansliaan, jos haluat todistuksen kurssin suorittamisesta.