Saariston kätketyt aarteet

Lediga platser

Ja

Kursavgift

10,00 €

Luento kalastuksen ja lampaanhoidon sivutuotteena syntyvistä aarteista. Käsittelemme kalannahan mahdollisuuksia saaristolampaan monipuolisuutta - nahan, sarvien ja luiden jatkojalostusta.

Hanna Nore on käsityöläinen ja freelancer kouluttaja, sekä perinnenahkuri Kemiönsaarelta joka luennoi meille kalastuksen ja lampaanhoidon sivutuotteena syntyvistä aarteista.
Perinteinen nahan parkinta sekä luu- ja sarvityöt ovat vieneet hänet mennessään jo kymmenen vuotta sitten. Viimeisen seitsemän vuoden aikana olen keskittynyt alan kurssien järjestämiseen ja tietotaidon jakamiseen.
Hannan haave onkin nostaa perinteisen luonnonmukaisen nahan arvostusta ja lisätä ihmisten tietoisuutta materiaalin monipuolisuudesta ja mahdollisuuksista. Tarkoitus on tuoda unohdetut perinnetekniikat takaisin tähän päivään. Luonnon raaka-aineista valmistettua nahka on tulevaisuuden tuote. Kokonaisvaltainen hyötykäyttö ja jatkojalostaminen saavat ihmiset innostumaan ja havahtumaan kertakäyttöisen kulutusyhteiskunnan rattaassa. Hanna pyrkii herättelemään ihmisiä näkemään ja oivaltamaan vanhoja viisauksia. Ilm. viim. 3.10.

Lediga platser

Ja

Kurskod

000144

Kursavgift

10,00 €

Kursspråk

Finska

Lärare

Hanna Nore

Tidpunkt

10.10.2019 - 10.10.2019

Torsdag 18:00-20:00

Lektioner: 3  (1 ggr)

Plats

Kimitoöns gymnasium - Klassrum 1
Skolvägen 4, 25700 Kimito