Nätbedrägerier och säkerhet på nätet

Lediga platser

Ja

Kursavgift

Ingen avgift

Föreläsningen är utformad för att ge deltagarna en djupare förståelse för nätbedrägerier och hur man bäst skyddar sig mot dem. Deltagarna får värdefull kunskap och verktyg för att öka sin säkerhet på nätet och undvika att bli offer för bedrägerier.

Innehåll:

  1. Introduktion till nätbedrägerier: Vi börjar med att definiera olika typer av nätbedrägerier och undersöker vanliga taktiker som används av bedragare.
  2. Riskmedvetenhet: Deltagarna lär sig att identifiera potentiella risker och varningssignaler för nätbedrägerier. Vi går igenom vanliga bedrägerimetoder såsom phishing, identitetsstöld och bluffmejl.
  3. Skyddsmetoder och förebyggande åtgärder: Vi utforskar olika strategier för att skydda sig mot nätbedrägerier, inklusive starka lösenord, tvåfaktorsautentisering och säkerhetstips för att undvika att bli lurad.
  4. Exempel: Genom praktiska exempel analyserar vi verkliga nätbedrägerier och diskuterar hur man kan undvika att bli offer för dem.
  5. Praktiska säkerhetstips: Föreläsningen avslutas med konkreta råd och verktyg som deltagarna kan använda för att förbättra sin online-säkerhet och undvika att bli offer för bedrägerier.

Som föreläsare fungerar erfaren bankpersonal från OP Raseborg.

 

Lediga platser

Ja

Kurskod

000188

Kursavgift

Ingen avgift

Kursspråk

Finska, Svenska

Lärare

Flera Lärare Eri Opettajia

Tidpunkt

17.09.2024 - 17.09.2024

Tisdag 18:00-20:00

Lektioner: 3  (1 ggr)

Plats

Kimitoöns gymnasium - Klassrum 4
Skolvägen 4, 25700 Kimito