Ikiaikainen tapa, hapanjuuren käyttö leipomisessa, on joutunut väistymään teollistuneen kiireisen ja tehokkaan elämän myötä. Hapanjuuri tunnetaan ehkä parhaiten ruisleivän valmistukseen liittyvänä asiana. Hapanjuurta voidaan käyttää myös vaalean leivän valmistuksessa. Viljan ravintoaineet saadaan silloin paremmin elimistön käyttöön, kuin teollisen hiivan avulla kohotetuissa tuotteissa. Kurssin aikana kuulet enemmän aiheesta ja opit käytännössä valmistamaan ikioman juuren vaalealle ja tummalle leivälle. Pääset leipomaan jo valmiilla juurella herkullista leipää, jonka saat mukaasi kotiin lähtiessä. Kurssilta saat mukaasi lämpöisen leivän ja tuhdin tietopaketin hapanjuurileivonnasta.
Tarvitset mukaasi 2 kpl puhtaita kannellisia lasipurkkeja. Toinen purkeista voi olla vähän pienempi ja toinen noin litran vetoinen. Jos sinulla on pieni gramman tarkkuudella mittaava keittiövaaka, ota se myös mukaan. Materiaalikustannukset 10 € maksetaan suoraan kurssinohjaajalle. Omat eväät kannattaa varata mukaan! Lisätietoja Vuokko Nuorteva, p 040 848 9742 tai vuokko.nuorteva@gmail.com. Ilm. viim. 22.1.