Ruisleipä on suomalaisen ruokakulttuurin ydin ja sillä on vahva symbolinen arvo. Leipä ja viljat ovat Kalevalan tarinoissa oleellisessa roolissa. Suomalaiset syövät eniten ruista koko maailmassa, jopa 15 kg/hlö/vuosi. Ruisleipä on muuttanut ajan saatossa muotoaan. Reikäleivän ja limpun rinnalle on nousseet palaleivät ja valmiit viipaleet. Ruisleipä on taipunut viime vuosina myös napostelutuotteiksi. Rukiin puolesta puhuu terveellisyys. Ruisleivän ansiosta suomalaisten korkea ravintokuidun saanti on taattu, sillä Suomessa ruis jauhetaan pääosin runsaasti kuitua sisältäväksi täysjyväjauhoksi. Rukiin terveysvaikutuksia tutkitaan paljon meillä ja maailmalla. Täysjyväleipä on terveellistä ja täysipainoista ravintoa, josta saadaan paljon ravintoaineita. Leipä onkin laadukas hiilihydraatin lähde, koska samassa paketissa tulee proteiineja, hyviä rasvahappoja, B-ryhmän vitamiineja, kivennäisaineita, kuitua, bioaktiivisia aineita. Kun olet ilmoittautunut, saat tarkemmat tiedot kurssista, kurssiaikataulun sähköpostilla. Lisätietoja voit kysyä: vuokko.nuorteva@gmail.com tai puh 040 848 974. Materiaalikustannukset 10€ maksetaan suoraan kurssiohjaajalle.
Ruisleipää ikivanhalla juurella
Lediga platser
Ja
Kursavgift
18,00 €Lediga platser
Ja
Kurskod
110888Kursavgift
18,00 €Kursspråk
FinskaLärare
Vuokko NuortevaAnmälningstid
23.08.2024 12:00 - Non-stopTidpunkt
14.09.2024 - 14.09.2024Lördag 10:00-18:00
Lektioner: 11 (1 ggr)
Plats
Dalsbruks skola - Huslig ekonomiEinarsvägen 1b, 25900 Dalsbruk