Ruisleipää ikivanhalla juurella

Lediga platser

Ja

Kursavgift

18,00 €

Ruisleipä on suomalaisen ruokakulttuurin ydin ja sillä on vahva symbolinen arvo. Leipä ja viljat ovat Kalevalan tarinoissa oleellisessa roolissa. Suomalaiset syövät eniten ruista koko maailmassa, jopa 15 kg/hlö/vuosi. Ruisleipä on muuttanut ajan saatossa muotoaan. Reikäleivän ja limpun rinnalle on nousseet palaleivät ja valmiit viipaleet. Ruisleipä on taipunut viime vuosina myös napostelutuotteiksi. Rukiin puolesta puhuu terveellisyys. Ruisleivän ansiosta suomalaisten korkea ravintokuidun saanti on taattu, sillä Suomessa ruis jauhetaan pääosin runsaasti kuitua sisältäväksi täysjyväjauhoksi. Rukiin terveysvaikutuksia tutkitaan paljon meillä ja maailmalla. Täysjyväleipä on terveellistä ja täysipainoista ravintoa, josta saadaan paljon ravintoaineita. Leipä onkin laadukas hiilihydraatin lähde, koska samassa paketissa tulee proteiineja, hyviä rasvahappoja, B-ryhmän vitamiineja, kivennäisaineita, kuitua, bioaktiivisia aineita. Kun olet ilmoittautunut, saat tarkemmat tiedot kurssista, kurssiaikataulun sähköpostilla. Lisätietoja voit kysyä: vuokko.nuorteva@gmail.com tai puh 040 848 974. Materiaalikustannukset 10€ maksetaan suoraan kurssiohjaajalle.

Lediga platser

Ja

Kurskod

110888

Kursavgift

18,00 €

Kursspråk

Finska

Lärare

Vuokko Nuorteva

Tidpunkt

14.09.2024 - 14.09.2024

Lördag 10:00-18:00

Lektioner: 11  (1 ggr)

Plats

Dalsbruks skola - Huslig ekonomi
Einarsvägen 1b, 25900 Dalsbruk